Προσθήκες & αποτίμηση, σωστό & λάθος με παραδείγματα
Στο βίντεο αυτό για το FespaR παρακολουθείστε με παραδείγματα τα σωστά και τα λάθη που γίνονται στις μελέτες για προσθήκες & αποτίμηση φέρουσας ικανότητας κατασκευής. Δείτε πώς να κερδίσετε σε ασφάλεια και αξιοπιστία χρησιμοποιώντας τις ισχυρές αριθμητικές μεθόδους του Fespa, έναντι μεθόδων που χρησιμοποιούνται από άλλα λογισμικά. Μάθετε πώς να αποφεύγετε λάθη και παγίδες.
Πιο αναλυτικά δείτε:
- Γιατι μόνο όταν συμπεριληφθούν στο υπολογιστικό μοντέλο τοιχοπληρώσεις που διαθέτουν πτωτικό κλάδο δίνεται η δυνατότητα εντοπισμού και αναγνώρισης με ρεαλιστικό τρόπο των μηχανισμών αστοχίας.
- Γιατι είναι σημαντικό να λαμβάνονται υπόψην τα φαινόμενα P-Δ στον έλεγχο επάρκειας
- Γιατι η μέθοδος Ν2 του EC8-1 που χρησιμοποιείται στο FespaR είναι κατάλληλη για να δώσει αποτελέσματα στην περίπτωση που έχουν συμπεριληφθεί οι τοιχοπληρώσεις στο υπολογιστικό μοντέλο σε αντίθεση με τη μέθοδο των συντελεστών.
- Γιατι η μέθοδος Newton – Raphson που χρησιμοποιείται στο FespaR υπερτερεί έναντι της μεθόδου φορτιστικού συντελεστή.
Το FespaR είναι το πρόγραμμα της LH Λογισμική για τον έλεγχο στατικής επάρκειας κτιρίων & τις ενισχύσεις τους σύμφωνα με τον ΚΑΝ.ΕΠΕ. Διαθέτει δύο μεθόδους ανάλυσης για την αποτίμηση κτιρίων την δυναμική, ελαστική χρονοϊστορία και την ανελαστική, υπερωθητική (Pushover). Λειτουργεί είτε αυτόνομα είστε σε συνεργασία με το στατικό πρόγραμμα FespaC. Δείτε περισσότερα για την αποτίμηση και ενίσχυση κτιρίων με το FespaR εδώ.